Tradičné recepty
Guľášová polievka v chlebe
INGREDIENCIE
Detaily
Na prípravu 4 porcií Gulášovej polievky v lahodnom bochníku chleba potrebujeme:
- 1 liter hovädzieho vývaru
- 200 g hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa
- 2 PL masti
- 1 PL hladkej múky
- 1 PL mletej papriky
- 1 ČL majoránky
- 1 ČL mletej rasce
- 1 štipka chilli
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky
- soľ
- čierne korenie
- Slatinský chlieb ZEMIAKOVÝ 1KG
PRÍPRAVA
Rozohrejeme 1 PL masti, na ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a papriku nakrájané na kocky. Pridáme soľ, korenie, rascu, chilli a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou. Rozohrejeme ďalšiu 1 PL masti a s múkou pripravíme hladkú zápražku. Zemiaky nakrájame na kocky, rozdrvíme cesnak a všetko spolu s majoránkou pridáme do vývaru. Varíme 15 minút, občas premiešame. Z chleba odrežeme vrchnú časť, vydlabeme vnútro. Horúci guláš servírujeme priamo v chlebe.