K čerstvému chlebu

TRADIČNÉ RECEPTY

Letná zeleninová nátierka

Svieža letná nátierka plná čerstvej zeleniny a tvarohu. Tvaroh je veľmi dobre stráviteľný, ale zároveň zasýti na celé dopoludnie. Spolu so zeleninou je nátierka vitamínovou bombou. Ideálne výživné raňajky pre celú rodinu. Recept je vhodné aplikovať na ktorýkoľvek Slatinský chlieb.

...

Zobraziť recept

Pažítková nátierka

Zdravá, jednoduchá a rýchla pažítková nátierka so syrokrémom, v kombinácii s červenou reďkovkou. Sviežosť dodá pár kvapiek citrónu. Ideálne výživné raňajky pre celú rodinu. Recept je vhodné aplikovať na ktorýkoľvek Slatinský chlieb.

...

Zobraziť recept

Chlebové tyčinky s cesnakom

Recept je vhodný, keď nám ostane starší chlebík. V miske zmiešame olivový olej, koreniny a soľ. Do tejto zmesi vmiešame chlebové paličky. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme, kým nie sú paličky chrumkavé. Výborne sa hodia k nátierke či dipu.

...

Zobraziť recept

Sedliacke syrové fondue

Z chleba odrežeme vrch (v kuse – použije sa ako pokrievka), vydlabeme striedku vo väčších kúskoch a vyložíme na plech vedľa chleba. Na osleji osmažíme na drobno nakrájanú slaninu, výpekom vymastíme chlieb zvnútra aj zvonku a tiež kusy striedky. Mäkký syr zmiešame so smotanou, opraženou slaninou, soľou, korením, vegetou a na malé kocky nakrájanou kápiou a paprikou. Nemalo by to byť veľmi husté. Zmes vložíme do chleba a zakryjeme chlebovou pokrievkou. Pečieme ...

Zobraziť recept

Gulášová polievka v chlebe

Rozohrejeme 1 PL masti, na ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a papriku nakrájané na kocky. Pridáme soľ, korenie, rascu, chilli a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou. Rozohrejeme ďalšiu 1 PL masti a s múkou pripravíme hladkú zápražku. Zemiaky nakrájame na kocky, rozdrvíme cesnak a všetko spolu s majoránkou pridáme do vývaru. Varíme 15 minút, občas premiešame. Z chleba odrežeme vrchnú časť, vydlabeme vnútro. Horúci guláš servírujem...

Zobraziť recept