K čerstvému chlebu

TRADIČNÉ RECEPTY

Pažítková nátierka

Zdravá, jednoduchá a rýchla pažítková nátierka so syrokrémom, v kombinácii s červenou reďkovkou. Sviežosť dodá pár kvapiek citrónu. Ideálne výživné raňajky pre celú rodinu. Recept je vhodné aplikovať na ktorýkoľvek Slatinský chlieb.

...

Zobraziť recept

Chlebové tyčinky s cesnakom

Recept je vhodný, keď nám ostane starší chlebík. V miske zmiešame olivový olej, koreniny a soľ. Do tejto zmesi vmiešame chlebové paličky. Dáme na plech s papierom na pečenie a pečieme, kým nie sú paličky chrumkavé. Výborne sa hodia k nátierke či dipu.

...

Zobraziť recept

Sedliacke syrové fondue

Z chleba odrežeme vrch (v kuse – použije sa ako pokrievka), vydlabeme striedku vo väčších kúskoch a vyložíme na plech vedľa chleba. Na osleji osmažíme na drobno nakrájanú slaninu, výpekom vymastíme chlieb zvnútra aj zvonku a tiež kusy striedky. Mäkký syr zmiešame so smotanou, opraženou slaninou, soľou, korením, vegetou a na malé kocky nakrájanou kápiou a paprikou. Nemalo by to byť veľmi husté. Zmes vložíme do chleba a zakryjeme chlebovou pokrievkou. Pečieme ...

Zobraziť recept

Guľášová polievka v chlebe

Rozohrejeme 1 PL masti, na ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a papriku nakrájané na kocky. Pridáme soľ, korenie, rascu, chilli a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou. Rozohrejeme ďalšiu 1 PL masti a s múkou pripravíme hladkú zápražku. Zemiaky nakrájame na kocky, rozdrvíme cesnak a všetko spolu s majoránkou pridáme do vývaru. Varíme 15 minút, občas premiešame. Z chleba odrežeme vrchnú časť, vydlabeme vnútro. Horúci guľáš servíruje...

Zobraziť recept