Tradičné recepty
Tuniaková nátierka
INGREDIENCIE
Detaily
Jednoduchý a rýchly recept na prípravu zdravej tuniakovej nátierky. Ryba by sa mala v našom jedálničku objaviť minimálne 1 x do týždňa. Ak vám varené a pečené alternatívy nelahodia, vyskúšajte aspoň túto delikátnu nátierku. Na pripravenie 4 porcií potrebujeme nasledovné ingrediencie:
- 100 g tuniaka v oleji
- 50 g masla
- 100 g syrokrému
- 2 ks uvarených vajec
- podľa chuti jarná cibuľka
- podľa chuti mleté čierne korenie
- štipka soli
- citrón na dochutenie
- Slatinský chlieb ZEMIAKOVÝ
PRÍPRAVA
Maslo necháme zmäknúť, následne ho zmiešame so syrokrémom a tuniakom. Vmiešame na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, na kocky nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a dochutíme korením a soľou. Na záver dochutíme šťavou z citróna. Poriadne nátierku premiešame a natrieme na Slatinský chlieb zemiakový. Dozdobíme a môžeme sa vrhnúť na ľahkú a zdravú večeru, či raňajky.
Recept je vhodné aplikovať na ktorýkoľvek Slatinský chlieb.