Tradičné recepty

Tuniaková nátierka

4 porcie

10 minút

INGREDIENCIE

Detaily

Jednoduchý a rýchly recept na prípravu zdravej tuniakovej nátierky. Ryba by sa mala v našom jedálničku objaviť minimálne 1 x do týždňa. Ak vám varené a pečené alternatívy nelahodia, vyskúšajte aspoň túto delikátnu nátierku. Na pripravenie 4 porcií potrebujeme nasledovné ingrediencie:
  • 100 g tuniaka v oleji
  • 50 g masla
  • 100 g syrokrému
  • 2 ks uvarených vajec
  • podľa chuti jarná cibuľka
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • štipka soli
  • citrón na dochutenie
  • Slatinský chlieb ZEMIAKOVÝ
PRÍPRAVA

Maslo necháme zmäknúť, následne ho zmiešame so syrokrémom a tuniakom. Vmiešame na kolieska nakrájanú jarnú cibuľku, na kocky nakrájané natvrdo uvarené vajíčka a dochutíme korením a soľou. Na záver dochutíme šťavou z citróna. Poriadne nátierku premiešame a natrieme na Slatinský chlieb zemiakový. Dozdobíme a môžeme sa vrhnúť na ľahkú a zdravú večeru, či raňajky.

Recept je vhodné aplikovať na ktorýkoľvek Slatinský chlieb.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú vyznačené *

Odoslať komentár