Tradičné recepty
Bryndzová nátierka – šmirkas
INGREDIENCIE
Detaily
Jednoduchý a rýchly recept na prípravu tradičnej bryndzovej nátierky. Na pripravenie 4 porcií šmirkasu potrebujeme nasledovné ingrediencie:
- 125 g bryndze
- 50 g masla
- 1 cibuľa
- podľa chuti mletá červená paprika
- podľa chuti mleté čierne korenie
- štipka soli
- pažítka na dochutenie
- Slatinský chlieb 100% CELOZRNNÝ
PRÍPRAVA
Maslo necháme zmäknúť, následne ho zmiešame s bryndzou, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, dochutíme mletou paprikou, korením a soľou. Poriadne vymiešame a natrieme na Slatinský chlieb 100% celozrnný. Dozdobíme a dochutíme pažítkou a vychutnávame si tradičné slovenské raňajky.
Recept je vhodné aplikovať na ktorýkoľvek Slatinský chlieb.