Tradičné recepty

Vianočná kapustnica

4 porcie

1 hodina 25 minút

INGREDIENCIE

Detaily

Recept na prípravu tradičnej vianočnej kapustnice, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole u mnohých slovenských rodín.
  • 1,5 kg kyslá kapusta
  • sušené huby podľa chuti (cca. 3 hrste)
  • olej
  • 2 pl hladká múka
  • 250 ml smotana na varenie
  • (ak nedržíte pôst) 2 ks údená klobása
  • soľ
  • Slatinský chlieb ZEMIAKOVÝ
PRÍPRAVA

Huby premyjeme a na pár minút namočíme. Do hrnca dáme kyslú kapustu spolu so sušenými hubami a ak striktne nedržíme pôst, pridáme aj klobásu. Všetko zalejeme vodou a varíme, kým kapusta a huby nie sú mäkké. Po uvarení si pripravíme z oleja, múky a smotany zásmažku a zahustíme ňou polievku. Pár minút povaríme a prípadne dochutíme.

Tip: zvyčajne nie je potrebné pridávať soľ ani koreniny. Závisí od použitej kapusty a klobásy.

Tip: na Štedrý večer podávame kapustnicu bez klobásky. Na druhý deň ju vyberieme, pokrájame na kolieska a vrátime do kapustnice.

 

Ideálnou prílohou k tejto sviatočnej polievke je tradičný Slatinský zemiakový chlieb.

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú vyznačené *

Odoslať komentár