Tradičné recepty
Sedliacke syrové fondue
INGREDIENCIE
Detaily
Jednoduchý a nápaditý recept na prípravu sedliackeho fondue. Na pripravenie 4 porcií potrebujeme nasledovné ingrediencie:
- Slanina podľa chuti
- 8-10 ks nátierkového syra
- Zaváraná kápia
- Zelená paprika
- Smotana
- Soľ
- Čierne korenie
- Vegeta
- Slatinský chlieb ZEMIAKOVÝ 1KG
PRÍPRAVA
Z chleba odrežeme vrch (v kuse – použije sa ako pokrievka), vydlabeme striedku vo väčších kúskoch a vyložíme na plech vedľa chleba. Na oleji osmažíme na drobno nakrájanú slaninu, výpekom vymastíme chlieb zvnútra aj zvonku a tiež kusy striedky. Mäkký syr zmiešame so smotanou, opraženou slaninou, soľou, korením, vegetou a na malé kocky nakrájanou kápiou a paprikou. Nemalo by to byť veľmi husté. Zmes vložíme do chleba a zakryjeme chlebovou pokrievkou. Pečieme v rúre približne 15 – 20 minút. Konzumujeme namáčaním striedky či kúskami pokrievky priamo do upečeného vnútra chleba.