Tradičné recepty

Moderná šošovicová polievka

4 porcie

30 minút

INGREDIENCIE

Detaily

Recept na prípravu modernej šošovicovej polievky, ktorá je tradičným indickým jedlom Ochutnáte exotiku?
  • 160 g červenej šošovice
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 150 ml kokosového mlieka
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kúsok zázvoru
  • 3 lyžice olivového oleja
  • štipka škorice
  • soľ
  • Slatinský chlieb 100% CELOZRNNÝ
PRÍPRAVA

Prebratú a opláchnutú šošovicu dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu na obale, spravidla stačí pár minút. Pripravíme si väčší hrniec a speníme v ňom na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú mrkvu a nastrúhaný zázvor. Až zelenina začne mäknúť a prepoja sa všetky vône, pridáme paradajkový pretlak a dôkladne všetko premiešame. K zmesi pridáme uvarenú šošovicu a zalejeme vývarom. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a škoricou. Následne všetko rozmixujeme. Na záver zjemníme kokosovým mliekom. Ideálnou prílohou k tejto výživnej a chutnej polievke je Slatinský 100% celozrnný chlieb.

Dobrú chuť 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú vyznačené *

Odoslať komentár