Tradičné recepty
Moderná šošovicová polievka
INGREDIENCIE
Detaily
Recept na prípravu modernej šošovicovej polievky, ktorá je tradičným indickým jedlom
Ochutnáte exotiku?

- 160 g červenej šošovice
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 150 ml kokosového mlieka
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 väčšia mrkva
- 1 väčšia cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- kúsok zázvoru
- 3 lyžice olivového oleja
- štipka škorice
- soľ
- Slatinský chlieb 100% CELOZRNNÝ
PRÍPRAVA
Prebratú a opláchnutú šošovicu dáme variť do vriacej osolenej vody podľa návodu na obale, spravidla stačí pár minút. Pripravíme si väčší hrniec a speníme v ňom na oleji nadrobno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak, nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú mrkvu a nastrúhaný zázvor. Až zelenina začne mäknúť a prepoja sa všetky vône, pridáme paradajkový pretlak a dôkladne všetko premiešame. K zmesi pridáme uvarenú šošovicu a zalejeme vývarom. Chvíľu povaríme, dochutíme soľou a škoricou. Následne všetko rozmixujeme. Na záver zjemníme kokosovým mliekom. Ideálnou prílohou k tejto výživnej a chutnej polievke je Slatinský 100% celozrnný chlieb.
Dobrú chuť 🙂