Tradičné recepty

100% celozrnné francúzske toasty

2 porcie

45 minút

INGREDIENCIE

Detaily

Život si treba osladiť hneď z rána. Dnes nás inšpiruje šikovná Pavlína Ďatková (nájdete ju na Instagrame ako @pavlinadatkova) s tipom na výživné sladké raňajky.

Cestíčko:

  • Kefír 60g (ja som použila nízkotučný)
  • Banán (jeden menší)
  • Proteín 15g (ja som použila príchuť salted caramel)
  • Vajce 1ks
  • Kokosový cukor 5g (môže byť použité aj iné sladidlo)
  • Škorica  1 polievková lyžica
  • Slatinský 100% celozrnný chlieb

Plnka:

  • Proteínový puding (použila som ½)
  • Grécky jogurt s nižším obsahom tuku  (použila som ½)
  • Ľubovoľný džem
PRÍPRAVA

Kefír si nalejeme do misky, pridáme k nemu poriadne rozpučený banán, škoricu, proteín, kokosový cukor a žĺtok. Z bielka si vyšľaháme sneh a pomaly ho primiešame ku zvyšku cestíčka. Zmes si prelejeme do hlbokého taniera a obalíme v ňom poriadne z každej strany kúsky slatinského chlebíka. Takto obalené kúsky preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.  Dáme piecť na cca 15 min (podľa toho akú máte rúru) na 180 stupňov.

Na plnku zmiešame puding s gréckym jogurtom. Lekvár som si namazala na toasty, na to dala plnku a naukladala na seba. Plnka je čisto pre inšpiráciu môžete si tam dať čokoľvek, čo máte radi.

Na vrch som si pridala ovocie a trošku arašidového masla. Každému podľa chuti 🙂

Dobrú chuť!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú vyznačené *

Odoslať komentár