Tradičné recepty

Guľášová polievka v chlebe

4 porcie

80 minút

INGREDIENCIE

Detaily

Na prípravu 4 porcií Guľášovej polievky v lahodnom bochníku chleba potrebujeme:
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • 200 g hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 2 PL masti
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 PL mletej papriky
  • 1 ČL majoránky
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 štipka chilli
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • soľ
  • čierne korenie
  • Slatinský chlieb ZEMIAKOVÝ 1KG
PRÍPRAVA

Rozohrejeme 1 PL masti, na ktorej speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a papriku nakrájané na kocky. Pridáme soľ, korenie, rascu, chilli a podlejeme vývarom. Dusíme pod pokrievkou. Rozohrejeme ďalšiu 1 PL masti a s múkou pripravíme hladkú zápražku. Zemiaky nakrájame na kocky, rozdrvíme cesnak a všetko spolu s majoránkou pridáme do vývaru. Varíme 15 minút, občas premiešame. Z chleba odrežeme vrchnú časť, vydlabeme vnútro. Horúci guľáš servírujeme priamo v chlebe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Povinné polia sú vyznačené *

Odoslať komentár